Chantal Margaroli (13) en Julia Thermohlen (14)
Chantal Margaroli (13) en Julia Thermohlen (14) , Praktijkonderwijs (schakelklas) | esborg

'Op de Esborg krijg je praktijkonderwijs, in de schakelklas krijg je ook vakken op bb-niveau'

Julia en Chantal zijn vriendinnen en zitten allebei in de schakelklas van de Esborg.  Julia kreeg van haar basisschool een advies voor praktijkonderwijs/vmbo-bb.  Chantal kreeg een bb-advies maar had wat meer hulp nodig met zelfstandig werken. Op de Esborg krijg je praktijkonderwijs, in de schakelklas krijg je ook vakken op bb-niveau.

Julia: “ Wij krijgen ook huiswerk en toetsen. Ik vind het wel goed dat je toetsen krijgt, daar leer je tenminste wat van. Maar gym vind ik het allerleukst, we sporten twee keer per week, we hebben ook een leuke gymdocent. “

Julia en Chantal zijn het er beiden over eens dat ze een hele relaxte mentor hebben. Julia: “Hij ziet altijd veel, en zegt ook als dingen niet kunnen. Hij geeft je goed advies, en helpt je in moeilijke periodes. En hij geeft veel complimentjes.

In het nieuwe schooljaar gaan de beide meiden naar de Nijeborg voor de bb-opleiding. Chantal: “we hadden in april een gesprek met meester, ik was zo blij toen ik het hoorde. Ze vinden dat ik nu veel beter zelfstandig kan werken. Julia: “Bij mij was er nog wel een beetje twijfel want ik heb nog wel wat moeite met M&M en Engels, maar ik mag toch door! Ik ben er heel blij mee.