Daniek Bollegraaf (15)
Daniek Bollegraaf (15) , vmbo-opleiding sport, dienstverlening en veiligheid | nijeborg

'Als steward zorg je ervoor dat de school netjes blijft'

Aan het einde van het derde jaar word je opgeleid tot steward. Alle leerlingen worden steward. Als steward zorg je ervoor dat de school netjes blijft. Je krijgt een rooster waarop je kunt zien wanneer je dienst hebt. Je krijgt dan een blauwe jas aan, zodat je herkenbaar bent.

Als je dienst hebt loop je in de pauzes met z’n tweeën over het schoolplein of in de kantine. Als je ziet dat iemand iets op de grond gooit spreek je de leerling aan. Wij vragen de leerling of ze de rommel alsjeblieft willen opruimen. Als een leerling dit niet wil,  kan de leerling kiezen óf de rommel opruimen of registratie. Kiest de leerling voor een registratie, dan moet de leerling zich de volgende schooldag eerder melden. Dit komt gelukkig niet vaak voor.

“Hoe ik het vind dat deze regels er zijn? Ik vind het wel goed, het geeft wel aan waar de school voor staat. Je hebt thuis regels en ook op school. Het hoort bij je opvoeding. Je bent nu zelf ook sneller geneigd om je rommel op te ruimen. Nu het goed loopt, zie je dat de school netter is. “