Emma Ten Brink (14)
Emma Ten Brink (14) , 2e klas tl/ havo Ronerborg | ronerborg

'Wat zit er in mijn schooltas? Een iPad, schriften voor die dag, parafenboekje, etui, eten en drinken, oordopjes, (ja, je mag soms muziek luisteren tijdens een daltonuur).'

Ik heb heel bewust voor de Ronerborg gekozen. Het is een daltonschool en je werkt veel met de iPad. Dat vind ik erg leuk en je hoeft dan niet zoveel mee naar school te nemen. Met Itslearning  op de iPad plan je elke dag twee uren in de daltonzone. Je kunt dan huiswerk maken of die docent vragen stellen over een vak of je huiswerk.  Erg handig, dan hoef ik thuis minder huiswerk te maken!  Op de iPad staat ook je huiswerk en als je huiswerk af is haal je bij de docent een handtekening voor je parafenboekje.  

Je hebt op je iPad een app waar  ‘boeken’ te vinden zijn voor bijvoorbeeld Duits, Nederlands, wiskunde of Frans. Maar je moet ook nog wel opdrachten in een boek maken hoor. Ik gebruik de agenda op de iPad, je kunt dan ook herinneringen instellen. Dat vind ik wel handig. Sommige kinderen gebruiken een gewone agenda. In de eerste klas legt de mentor en de docent  heel goed uit hoe het allemaal moet.