Dennis Hajdari
Dennis Hajdari , Praktijkonderwijs | esborg

'Mijn Droom komt steeds dichterbij'

Dennis is 16 jaar oud en zit op de Esborg waar hij praktijkonderwijs volgt. Hij is een echte sportman, hij voetbalt, kick-bokst en loopt stage bij Ultima Fitness in Roden en daarnaast ook nog op een basisschool waar hij les geeft. Dit doet hij met veel plezier en vertelt met veel passie over zijn werkzaamheden. De droom van Dennis is om uiteindelijk bij de politie te komen, hij is hard aan het werk om zijn droom te laten uitkomen.

Dennis: “ik vind het een uitdaging om mensen te helpen door oefeningen uit te leggen en schema’s te maken als ze willen afvallen of krachttraining willen volgen. Soms is dat moeilijk, want ik moet zelf inschatten welke oefeningen mensen aankunnen. Door mijn stage heb ik geleerd om met mensen om te gaan die minder goed in sport zijn dan ik.

Op de basisschool geef ik samen met de docent gymles en help ik de kinderen door de oefeningen uit te leggen. Voor de klas staan is niet gemakkelijk, iedereen kijkt naar je en dan ben ik bang om fouten te maken. Het meesporten met de kinderen is erg leuk, want dan ben je meer bezig met de kinderen.

In het begin van het jaar heb ik maatschappelijke stage gelopen in een bejaardentehuis waar ik met de bejaarden ging sporten. Ik kan het goed vinden met oudere mensen, ze hebben altijd mooie verhalen. Maar hierdoor gingen we meer praten dan sporten ha.. ha…

Twee dagen in de week ga ik naar school. Ik krijg meestal les van mijn mentor Michel, ik vind dat erg fijn. Mijn mentor Michel helpt mij goed met persoonlijke dingen. Michel zei eens “Als het met voetbal te maken heeft dan doe je het direct, en als het met school te maken heeft stel je het uit. ” Door deze opmerking van Michel ging ik nadenken. Daardoor zag ik in dat ik mijn gedrag moest aanpassen. Nu komt mijn droom om politie te worden steeds dichterbij, want ik wil iets doen voor mensen!”