BWI-beroepenwedstrijd 2022
nijeborg | 16 februari 2022

BWI-beroepenwedstrijd 2022

​​We zijn trots op het werk van onze deelnemers

Ook dit jaar hebben wij meegedaan aan de beroepenwedstrijd, georganiseerd door het SSPB te Sappemeer. Samen met 6 andere scholen strijden de leerlingen voor eeuwige roem, de winnaars mogen een mooi gevulde gereedschapskoffer ontvangen. Waar ‘normaal’ gesproken de deelnemers in de werkplaats te Sappemeer werken is het dit jaar op onze eigen vestiging. Voor het wedstrijdelement iets minder spannend, maar met als voordeel dat we met meer mensen mogen meedoen. Vandaar zijn er in totaal 23 deelnemers, 9 timmerteams en 5 metselaars. 

Het timmeren werd voor de Borgen vertegenwoordigd door: 

  • Team 1: Kjell Slenema n4kbp en Sven Koenes n3kbp 
  • Team 2: Hugo van Nuil n4ba en Stan Meijer w4b 
  • De metselaar: Jarno Hollander w4b 

Uiteraard telt de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Maar aangezien we vorig jaar een winnende metselaar hebben afgeleverd ligt de druk wel hoog.  

Nadat het digitale startschot klonk, zijn de onze deelnemers hard aan het werk geweest. Eerst tekening lezen en een plan van aanpak maken. Daarna alle gesponsorde materialen voorbereiden, bewerken en zorgen voor een slimme samenwerking. 

Dag 1 was een leuke, maar ook lange, dag die van 9.00 tot 15.30 duurde. Gelukkig was dag 2 iets korter 9.00 tot 14.30 uur. De spanning en druk in het laatste uurtje was leuk om te zien als toeschouwer. 

Jarno liep mooi op schema en heeft zelf de rollaag meerdere malen overnieuw kunnen maken, binnen de tijd. De timmerlieden hebben wat tijd gesmokkeld om hun werkstuk volledig af te ronden. 

We zijn trots op de afgeleverde eindproducten. De jury, die vrijdag ochtend langskwam, heeft weinig losgelaten. Het verschil zit in het detail vertelden ze. Wel gaven ze het compliment dat de eerste indruk van de metselaar een potentiële winnaar is.  

Vrijdagmiddag hebben we afgesloten met een gezellige prijsuitreiking. Helaas geen hoofdprijs maar we zijn niet met lege handen thuisgekomen. Een gereedschap-set, certificaat, medaille en  
volle buik voor elke deelnemer. 

Reageren