Cultuur, informatie en onderwijs slaan de handen ineen
lindenborg | nijeborg | 19 december 2019

Cultuur, informatie en onderwijs slaan de handen ineen

​​Biblionet Groningen, Kunstbedrijven Westerkwartier en rsg de Borgen willen gaan samenwerken op het gebied van cultuur, (lokale) samenleving en informatie. Samen kan er immers veel meer gerealiseerd worden dan alleen, zo stellen de drie organisaties.

Samen sterk voor cultuur, informatie en educatie

“We willen cultuur en informatie graag nog zichtbaarder maken in het onderwijs.” stelt Margriet van Zonneveld, algemeen directeur rsg de Borgen. “Samen een omgeving creëren waarin iedereen kan leren en zich kan ontwikkelen, dat is ons doel.” Voorzitter van Kunstbedrijven Westerkwartier Anne van der Sluis sluit zich daarbij aan en voegt toe: “Door samen op te trekken, kunnen we alle mensen in het Westerkwartier stimuleren om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die wij bieden.”

Een inspirerende plek voor jong en oud
De drie organisaties gaan ook onderzoeken of ze in de toekomst onder één dak, in de beoogde nieuwbouw van rsg de Borgen, kunnen werken aan hun doelen. Op die manier zijn de lijntjes kort en kan er een bruisend centrum worden gerealiseerd voor alle inwoners van de gemeente Westerkwartier. “Het moet een plek worden waar iedereen, jong en oud, elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren,” stelt directeur Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen. “Wat voor de verschillende partijen individueel niet haalbaar was, kan gezamenlijk wel.” Bovendien wordt verwacht dat de bundeling van kennis en expertise zorgt voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen.

Samen rappen voor de Raad van gemeente Westerkwartier
Om alle mogelijkheden te onderzoeken hebben de drie organisaties inmiddels een intentieverklaring ondertekend. Daarnaast presenteerden ze woensdag 18 december hun plannen aan de Raad van de gemeente Westerkwartier. Leerlingen Sanne en Quinten lazen hun eigen gedicht voor en Romy en Sterre verrasten de raadsleden met hun eigen rap: samen. Daarna volgde een aantal raadsleden een les Sounddesign met een mooie ‘beat’ als resultaat. “Ik heb vanavond veel samenwerkingskansen gezien en gehoord” zegt wethouder Hielke Westra. “De gemeente Westerkwartier juicht deze samenwerking toe. Samen onder één dak stimuleert ook samen leven.”
 

Reageren