Kokkerellen, bollen planten en sleutelen op doe- en beleefavond praktijkschool de Esborg
esborg | 8 december 2023

Kokkerellen, bollen planten en sleutelen op doe- en beleefavond praktijkschool de Esborg

​​Vorige week hield praktijkschool de Esborg in Roden een doe- en beleefavond. Leerlingen uit groep 7 en 8 mochten zelf even binnenkijken op de school én meedoen aan allerlei leuke activiteiten.

'Deze avond is een voorproefje op de open dagen die in januari en februari volgend jaar plaatsvinden’, vertelt docent Richard Veurman. ‘Ze kunnen samen met hun ouders in een veilige omgeving kennismaken met hun eventuele nieuwe school en het voortgezet onderwijs. 

De avond is heel goed bezocht, zo’n 60 leerlingen, ouders en verzorgers hebben we mogen ontvangen. Kinderen gingen aan de slag in de Zorg en Welzijn keuken. Onder begeleiding van kookdocent Erwin Poeder maakten ze zelf een broodje pulled pork. Bij de afdeling techniek werkten leerlingen aan een spel van hout. En is de kas werden bollen geplant.’ Veurman noemt het persoonlijke contact binnen de school erg prettig. ‘We zijn een kleine school, dat betekent dat we snel goed contact hebben met leerlingen en ouders. De drempel is hier laag.’ De open dag van de Esborg vindt plaats op 30 januari. Even noteren dus, mocht je interesse hebben voor deze leuke praktijkschool!

Artikel en foto's door: deKrant

Reageren