Kunst en Cultuur op de Esborg
esborg | 22 januari 2018

Kunst en Cultuur op de Esborg

​​Leerlingen van de Esborg zijn het nieuwe jaar creatief gestart. Dit jaar is er op de vestiging voor praktijkonderwijs extra aandacht voor de verschillende vormen van Kunst en Cultuur.

Het begon met de Dag van de Kunst op woensdag 10 januari. Leerlingen konden verschillende workshops volgen zoals djembe, drummen, sound-design (elektronische muziek maken) een 3d-schilderij en libelle maken.

Voor deze dag is samenwerking gezocht met Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, KlasseKunst en Hitit. Zo maakten de leerlingen onder begeleiding van professionele kunstenaars twee grote blijvende kunstwerken voor in de school. Iedere leerling schilderde een klein schilderijtje dat tezamen één groot 3d-schilderij is geworden. Voor in de kantine maakten de leerlingen een grote libelle. Samen werken aan één groot kunstwerk. Naast dat het gezellig is stimuleert het de creativiteit en het is een mooie vrijetijdsbesteding. De leerlingen van de Esborg kunnen vanaf nu genieten van Kunst dat ze helemaal zelf hebben gemaakt, ze zijn erg trots op het resultaat. De kunstwerken op de school zijn te bewonderen tijdens het open huis.

Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 25 januari van 18.30 – 21.00 uur, Burchtlaan 2 in Roden.
 

Kunst en Cultuur op de Esborg

Reageren