Leerlingen krijgen les van professionals
nijeborg | 27 november 2020

Leerlingen krijgen les van professionals

​​Sinds vorig jaar werken rsg de Borgen en Terra samen om leerlingen uit de gehele regio een gevarieerd vakkenpakket aan te kunnen bieden. Eén van de nieuwe vakken is Automotive, waar leerlingen kennismaken met de eerste grondbeginselen van de autotechniek.


Om de lessen goed aan te laten sluiten bij de meest recente ontwikkelingen in het bedrijfsleven, worden er gastlessen door professionals gegeven. Deze lessen geven leerlingen een goed beeld van de realiteit en het helpt hen om de juiste keuze voor een vervolgopleiding te maken.

Afgelopen week kregen 40 leerlingen uit de gehele regio een hele interessante en leerzame les van Richard Schaafsma, commercieel buitendienst medewerker van Rijpma Automaterialen. Zijn ervaring als buitendienst medewerker en daarvoor als werkplaats chef bij een grote garageketen zorgde voor een boeiende middag.

De afwisseling tussen praktijkcasussen, de oplossing om deze technische problemen te benaderen en de interactie met de groep zorgde voor een leerzame middag.  Ook voor andere onderdelen worden gastlessen aangeboden, zoals tuin- en parkmachines en landbouwmechanisatie.

We zijn blij dat we leerlingen met door deze nauwe samenwerking een leerzaam en gevarieerd lesaanbod kunnen bieden.

Reageren