Leerlingen Nijeborg lanceren kerstwebshop voor het goede doel
nijeborg | 14 december 2023

Leerlingen Nijeborg lanceren kerstwebshop voor het goede doel

​​Leerlingen van 4TB werkten de afgelopen zeven weken aan een marketingstrategie omtrent kerst.

Voor het vak IT werd een webshop gecreëerd en gelanceerd waarop kerstartikelen worden verkocht die zelf door de leerlingen van de school zijn gemaakt. De opbrengst gaat naar het goede doel. Onderdeel van de opdracht is ook een marketingplan om de webshop in de publiciteit te zetten.

Tineke Rozema en Annick Bodde zijn allebei vijftien jaar en laten vol trots de webshop zien waarop al mooie producten te zien zijn. De hele klas werd verdeeld in groepjes, met allemaal een andere taak. Tineke en Annick hebben veel nieuwe dingen geleerd. ‘Echt heel veel. Zo hebben we leren werken met diverse software en een programma om websites te bouwen. Ook moesten we het logo zelf maken’, vertelt Annick. 

Naar welk goed doel de opbrengst gaat is nog niet bekend. Tineke: ‘We gaan in gesprek met Sociaal Werk De Schans. Samen kijken we welk doel passend is.’ De twee zijn blij met het gekozen vak en vooral marketing vinden ze erg leuk. Annick: ‘Je bekijkt samen hoe je iets kenbaar kan maken, waarbij veel wordt gedaan met social media.’ Tineke: ‘Ook door het bellen met mensen leer je veel, vooral hoe je gesprekken voert.’ De website is vorige week online gegaan en had al snel honderd bezoekers. 

Zelfs Amerikanen en Chinezen wisten de site te vinden. En daar reageerde een leerling nogal verbaasd op: ‘Dan moeten ze lang rijden om het op te halen!’ Wanneer een product besteld is, krijgen de leerlingen een berichtje. Op afspraak kan het worden opgehaald. ‘Maar we gaan ook nog een bezorgronde houden’, weet Annick te vertellen. Ook zijn er leuke kortingen op de site te vinden. De producten zijn gemaakt door leerlingen van de vakken BWI, PIE, Handvaardigheid en Tekenen. De webshop is te bezoeken via: www.xmasshopdeborgen.nl.

Artikel en foto door: deKrant

Reageren