Leerlingen van rsg de Borgen komen in actie om Oekraïners te steunen
22 maart 2022

Leerlingen van rsg de Borgen komen in actie om Oekraïners te steunen

​​

Er zijn alweer 4 weken gepasseerd sinds de start van de oorlog in Oekraïne. De oorlog heeft natuurlijk ernstige gevolgen voor de inwoners van Oekraïne en dat gaat de leerlingen en leraren van rsg de Borgen niet in de koude kleren zitten. Afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan de aangrijpende gebeurtenissen. Ook zijn er verschillende acties gestart om de Oekraïners te steunen.  

Bakken voor het goede doel 
De leerlingen van de Woldborg hebben de handjes uit de mouwen gestoken door allerlei lekkers te bakken en te koken. De versnaperingen werden verkocht in de kantine van de vestiging. Het geld dat daarmee opgehaald werd, is gedoneerd aan het goede doel. RTV Noord heeft een hele leuke rapportage gemaakt van deze fantastische actie.  

Inzamelen van spullen 
Zowel op de Lindenborg als de Nijeborg hebben in hun kantines plekken ingericht om spullen in te zamelen voor Oekraïne. Het gaat om spullen zoals pijnstillers, maandverband, luiers, batterijen en houdbaar voedsel. Ook kan men geld doneren, waarvan deze spullen worden gekocht. De opengehaalde spullen zijn op een transport gegaan naar Dohorusk, op de grens tussen Polen en Oekraïne, waar ze aan de vluchtelingen worden uitgedeeld. De transporten zijn op 16 en 23 maart vanuit Groningen vertrokken. 

Aandacht in de lessen 
De Ronerborg en de Esborg besteden veel aandacht in de lessen over de oorlog. Er wordt onder andere gepraat over wat Rusland ertoe gezet heeft om Oekraïne binnen te vallen en welke gevolgen dat heeft voor Nederland en de rest van de wereld.  

Reageren