Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden
lindenborg | 4 oktober 2017

Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden

​​Foppe de Haan: "Je komt ver als je er echt voor wilt gaan."

Op maandag 25 en woensdag 27 september 2017 hebben de leerlingen van de bovenbouw (klas 4 havo en vwo)  van de Lindenborg van rsg de Borgen, verschillendeworkshops over studievaardigheden gekregen. Veel leerlingen in de bovenbouw van het vwo of havo onderschatten het leren voor de toetsweken. Ze starten te laat met het leren, ze halen daardoor cijfers die moeilijk weer op te halen zijn. Sinds een aantal jaren biedt de Lindenborg de succesvolle workshops studievaardigheden aan om de leerlingen hierbij te helpen. De leerlingen krijgen drie workshops van een half uur:

Effectief studeren: Bij effectief leren is het belangrijk dat je inzicht hebt/krijgt in je eigen leerproces. Je bent zelf verantwoordelijk voor je studie. Het gaat om zelfsturing en eigenaarschap over je studie.
Studievaardigheden: woordjes leren, teksten samenvatten kan op veel verschillende manieren. De diverse methoden worden besproken.
Plannen: in deze workshop wordt uitgelegd hoe het korte en lange termijngeheugen werkt. Er worden planschema’s met de leerlingen besproken.

De leerlingen sloten deze ‘onderhoudsbeurt’ van hun studievaardigheden af met een inspirerende Lindenborg-uitvoering van het programma College Tour. Te gast was Foppe de Haan, oud-trainer van Heerenveen en adviseur van het Nederlands dames voetbalteam.
Naast talent bereik je iets door je er voor in te spannen. Je moet er wat voor doen. Bij voetbal bereik je dat door te trainen, bij slagen op school gaat het om inzet: opletten, huiswerk maken en leren. Met de Lindenborg College Tour hebben wel de leerlingen dat op een leuke manier laten ervaren. De Twan Huys van de Lindenborg, Wouter Scholten, heeft Foppe de Haan diverse fragmenten van zijn lange loopbaan laten zien en daar vragen over gesteld. Ook uit het publiek kwamen mooie vragen waar Foppe uitgebreid op in ging.

Ook kwam het Foppe Fonds uitgebreid aan bod: dit fondszet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking.

De school heeft hier een mooi bedrag op gestort.

Reageren