Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden
lindenborg | 11 oktober 2018

Lindenborg College Tour met workshops studievaardigheden

​​Op maandag 8 en dinsdag 9 oktober kregen leerlingen van de Lindenborg in Leek verschillende workshops studievaardigheden. Veel leerlingen in de bovenbouw van het vwo of havo onderschatten het leren voor de toetsweken. Ze starten te laat met leren
en halen daardoor cijfers die moeilijk op te halen zijn. Sinds een aantal jaren biedt de Lindenborg daarom succesvolle workshops aan om zo leerlingen beter voor te bereiden op toetsweken.

De leerlingen sloten deze ‘onderhoudsbeurt’ van hun studievaardigheden af met een inspirerende Lindenborg-uitvoering van het programma College Tour. Te gast was Ben Woldring, directeur van Bencom Group. Ben Woldring heeft zeer geïnspireerd verteld over zijn loopbaan. Hij gaf de leerlingen mee dat ze zelf initiatief kunnen nemen en vroeg kunnen beginnen om een bedrijf te starten. Ben deelde vol passie zijn verhalen met de leerlingen.
De leerlingen stelden ook vragen aan Ben zoals ‘’Kunt u al stoppen met werken?’’. Zijn antwoord hier op was: ‘’ Dat zou misschien wel kunnen, maar ik vind mijn werk leuk. Ik kan nu ook leuke dingen doen zoals zeilen en reizen.’’

Ben Woldring is beschermheer van het Beatrix Kinderziekenhuis en de Stichting voor het Gehandicapte Kind. Ook het Shakespeare theater in Diever is een van zijn goede doelen.
De Lindenborg heeft hier als school 1000 euro naar overgemaakt.
 

Reageren