Martijn Meulenbelt, VWO-leerling op de Lindenborg schittert achter de camera tijdens Open Festival Week
lindenborg | 15 maart 2022

Martijn Meulenbelt, VWO-leerling op de Lindenborg schittert achter de camera tijdens Open Festival Week

​​

Voor, tijdens en na de Open Festival Week van rsg de Borgen hebben we verschillende filmpjes van docenten en leerlingen laten zien. Wist je ook dat het een leerling van de Lindenborg was die voor al die prachtige beelden verantwoordelijk was? Het gaat om Martijn Meulenbelt, zesdejaars VWO-leerling op de Lindenborg. Martijn heeft ambities om later in de foto- en filmindustrie aan de slag te gaan. Hier willen we meer van weten en daarom hebben we hem een aantal vragen gesteld. 

Kan je ons vertellen hoe je je passie voor foto- en film hebt ontdekt?
“Al van kleins af aan was ik met camera’s aan het spelen en op rond mijn tiende kocht ik mijn eerste actie camera voor een paar tientjes bij de Blokker. Deze mocht niet ontbreken toen we met de familie en grote reis maakte naar Canada. Gaandeweg leerde ik hoe een camera werkte. Tijdens mijn eerste jaar op rsg de Borgen zocht mijn oude basisschool iemand om de eindmusical van groep 8 te filmen. Dit sprak mij aan en ik mocht het doen! Super vet natuurlijk.

De jaren daarop werd ik opnieuw gevraagd. Dat stopte in 2020 doordat de musical door COVID-19 niet door kon gaan. In plaats daarvan besloot de meester van groep 8 dat er wel een eindfilm kon komen en werd ik daarvoor gevraagd. Ja, natuurlijk wilde ik dat! Dat werd een hele leuke zomer van 2020 en ik kreeg achteraf betaald voor deze opdracht, terwijl ik die opdracht niet met die intentie aangenomen had.

Dat zette mij aan het denken: wat kan ik hier mee doen? Ik ben bedrijven gaan mailen met de vraag of ze nog iemand zochten die die een leuk filmpje voor ze kon maken. Toen hier best veel animo voor was ben ik dit gaan uitbouwen wat resulteerde in de start van mijn bedrijf: The Woodpacker foto en film.”

Je zit nu in je examenjaar van het VWO op de Lindenborg. Kan je toelichten wat je wilt gaan doen, nadat je bent afgestudeerd?
“Op internet ben ik gestuit op een bericht van iemand die de opleiding Film- en audiovisuele media had afgerond; een filmacademie is waar je wordt opgeleid tot een allround filmmaker. Na het behalen van mijn diploma verhuis ik naar Eindhoven om deze opleiding te gaan volgen, waarbij het doel is om mijn vaardigheden en kennis van film en foto enorm uit te kunnen breiden om bedrijven, organisaties en particulieren nog betere video en foto’s aan te kunnen leveren.”

Je hebt voorafgaand en tijdens de Open Festival Week gefilmd. Kan je onze lezers uitleggen waar je precies verantwoordelijk voor bent geweest?
“Tijdens de Open Festival Week ben ik ten eerste verantwoordelijk geweest voor de opname van de 'Gouden tickets' filmpjes. Hierin promootte iedere vestiging hun Gouden Ticket die verloot werd onder de inschrijvingen voor de Open Festival Week.

Daarnaast is dit mijn tweede jaar geweest dat ik de live uitzendingen tijdens het Open Festival Week mocht verzorgen. Dit jaar heb ik dat voor de Woldborg en de Lindenborg gedaan. De rondleidingen, opening en afsluiting vallen onder mijn verantwoordelijkheden, waarbij ik de liveverbinding en het camerawerk verzorg. Op die manier krijgt iedereen, ondanks de coronamaatregelen, toch een goed beeld krijgt van elke vestiging van de Borgen!”

Als je terugkijkt op de Open Festival Week, wat heb je geleerd en waar ben je het meest trots op?
“Ik ben natuurlijk erg trots op het feit dat ik vanuit The Woodpacker foto en film een vast aanspreekpunt ben. Voor livestreams, leuke promotiefilmpjes, jaarboekfoto’s of zelfs schoolfoto’s mocht ik aan de slag op de verschillende vestigingen van rsg de Borgen. Ik heb hier heel veel nieuwe contacten opgedaan en ben daarnaast ook nieuwe ervaringen rijker. Hierdoor heb ik me na elke opdracht weer een stukje verbeterd: zowel video en foto technieken, maar ook op communicatief gebied heb ik veel geleerd.

Daarnaast ben ik erg blij met de ruimte die rsg de Borgen mij geeft om mijn vak uit te oefenen. Naast dat ik voor de school mooie opdrachten heb mogen uitvoeren, krijg ik ook ruimte voor andere afspraken en belangrijke opdrachten. Daardoor heb echt het gevoel gehad dat ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen.” 

Welke tip of advies zou jij je medeleerlingen van rsg de Borgen willen meegeven?
“Zoek waar jouw talent of passie ligt. Iedereen heeft wel iets waar je graag tijd aan wilt spenderen. Ook al lijkt het niet altijd zo, er is naast school genoeg tijd om een leuke hobby uit te zoeken. Het is alleen net waar je je tijd aan besteed of aan wil besteden. En wie weet wat hier dan nog van kan komen.”

Wauw! Wat een inspirerend verhaal. We willen Martijn bedanken voor dit interview en natuurlijk zijn foto- en filmproductie voor rsg de Borgen. We geloven erin dat je glansrijke carrière tegemoet gaat, Martijn! 

Er zijn 360 graden video’s gemaakt tijdens de Open Festival Week. Deze kan je hier bekijken. Ook is het mogelijk om de livestream van Lindenborg en Nijeborg terug te kijken. Ben je nieuwsgierig naar wat Martijn allemaal aanbiedt? Kijk vooral even op zijn website: Woodpacker foto en film.

Martijn Meulenbelt, VWO-leerling op de Lindenborg schittert achter de camera tijdens Open Festival Week

Reageren