Nieuwbouw Tolbertervaart van de baan
13 maart 2024

Nieuwbouw Tolbertervaart van de baan

​​De verhuizing en de bouw van de Campus van rsg de Borgen aan de Tolbertervaart-Noord is van de baan. We gaan verder kijken naar de mogelijkheden.

Het college van B&W van de gemeente Westerkwartier heeft 12 maart 2024 het besluit genomen dat het Masterplan Leek-Tolbert in de huidige opzet niet doorgaat. Daarmee is de verhuizing en de bouw van de Campus van rsg de Borgen aan de Tolbertervaart-Noord van de baan.

Bestuurder Ivo Omlo: "Enerzijds zijn we blij met deze duidelijkheid. Het lijkt erop dat we ten opzichte van die plannen toch weer wat kunnen gaan versnellen. Tegelijk gaat het ons niet snel genoeg. We hebben het onderwijs op orde en zijn echt klaar voor een nieuwe, frisse locatie die ons ondersteunt om onze ambities waar te maken." 

Er blijven nu twee opties over voor de nieuwbouwplannen: een relatief nieuw plan op sportcomplex Rodenburg Leek of nieuwbouw op de huidige locatie van rsg de Borgen. Nieuwbouw op sportcomplex Rodenburg is een nieuwe optie die de gemeente wil onderzoeken. Bij dit onderzoek is de Borgen nog niet diepgaand betrokken. 

Ivo Omlo over de recente ontwikkelingen: "Wat ons als bestuur en directie betreft, hoeft er in beide gevallen niet veel meer onderzoek te komen. Een quick scan van de mogelijkheden op het sportcomplex is wel nodig. Daarover gaan we in gesprek. We weten wat we willen, de plannen en concepten liggen klaar. Op dit moment is het lastig om een uitspraak te doen over het tijdpad aangezien het nieuws heel vers is. We werken nauw samen met de gemeente en andere partners zoals sportvoorzieningen, de bibliotheek en het Kunstkwartier. De gemeente is daarbij verantwoordelijk voor de faciliteiten en infrastructuur. Wij zorgen voor goed onderwijs, zoals altijd. De gemeente heeft aangegeven vóór de zomer van 2024 aan te geven welke optie het wordt. Wij zijn er in beide gevallen klaar voor." 

Lees hier het nieuwsbericht van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl/nieuwe-uitgangspunten-nieuwbouw-rsg-de-borgen)

Lees hier het artikel van DvhN (https://dvhn.nl/groningen/westerkwartier/De-Borgen-niet-naar-Tolbert-onderzoek-sportpark-28944928.html) - voor abonnees

Foto: DvhN

Reageren