rsg de Borgen doet mee aan Sustainable landscapes!
lindenborg | 11 april 2018

rsg de Borgen doet mee aan Sustainable landscapes!

​​rsg de Borgen doet mee aan een Europees project genaamd Sustainable landscapes. Het Europese SUSTAIN netwerk heeft als doel om burgers meer te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek.

De focus van dit project ligt specifiek op het gebied van vogelmigratie en water management (landschapsbeheer). Samen met partners en scholen uit Spanje, Cyprus en Nederland, zullen er e-learning modules ontwikkeld gaan worden.

De bedoeling van de e-learning modules is dat leerlingen, doordat ze hun eigen project vormgeven en uitvoeren, hun bijdrage leveren aan het Europese onderzoek naar Sustainable landscapes. Het valt daarmee bijvoorbeeld te combineren met een vak als O&O. Maar ook aardrijkskunde en biologie passen goed in dat rijtje. Uiteraard is Engels ook van toegevoegde waarde, zodat leerlingen ook met hun Europese partners kunnen gaan communiceren!
Op dit moment is de centrale start geweest en gaan de scholen in het Sustain netwerk bezig met het ontwikkelen van de e-learning modules. De bedoeling is dat dit het komende schooljaar een plek krijgt in het curriculum. Concreet betekent dit dat rsg de Borgen, in samenwerking met Leeuwarder Lyceum, de komende maanden de Nederlandse module gaat ontwikkelen. Het zal dan dus duidelijker worden hoe de module eruit komt te zien en welke leerlingen straks gaan deelnemen aan SUSTAIN.

De website van het SUSTAIN project is net gelanceerd, je kunt een kijkje nemen op https://www.sustainablelandscapes.eu/

Reageren