Werk aan de winkel voor leerlingen Nijeborg
nijeborg | 29 september 2020

Werk aan de winkel voor leerlingen Nijeborg

​​Deze week kregen de leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur een heel bijzondere praktijkles.

In de lessen van BWI wordt onder andere aandacht besteed aan het werken met beton. Dat wat je in de theorie leest ook mogen uitvoeren in de praktijk gebeurt in het vmbo! Met een enorme tractor werd een flinke lading beton afgeleverd bij de Nijeborg in Leek.  

Leerlingen waren in de les voorbereid op hoe zo’n lading beton goed wordt verwerkt. De weergoden werkten optimaal mee en ze konden flink aan de bak, want met beton kun je natuurlijk niet rustig afwachten. Al snel hadden ze het juiste ritme te pakken en werden de kruiwagens af en aan gevuld en gestort. Vervolgens netjes afwerken…. en de Nijeborg is een prachtig strak vloertje rijker! Leerlingen zijn trots op hun werk en hebben weer de nodige kennis opgedaan. 

Het techniekonderwijs binnen de Nijeborg is volop in ontwikkeling. Naast de technische basisvaardigheden wordt er een Technolab ontwikkeld, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Technologie worden aangeboden. Daarbij hoort ook het werken met drones, op afstand bestuurbare apparaten (robots en domotica), 3D-printen en andere grafische toepassingen (foto- en video).

Hiermee wordt er voor alle leerlingen in de regio, jongens en meiden, een aantrekkelijk aanbod op het gebied van techniek gecreëerd.

DEEL DIT BERICHT

Reageren